Posts

Showing posts from March 25, 2018

Siput Sedut Masak Lemak

Image
hello~~lets cook❤❤                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Assalamualaikum,semua~~okay,harini kami nak bagitau hampa satu rahsia, Shhhhhh!!~~jangan bagitau orang tau. Sebenarnya kan,selama kami hidup 19 tahun ni,baru pertama kali,hari Sabtu,24 March 2018,kami reti makan siput sedut.HAHAHAHA....haaaaa!!orang lain dah reti makan bagai,tapi kami baru first time weyhh. Yang lawaknya,mula-mula berlagak pandai..tengok orang lain makan macam senang ja,sedut sllurrrpppppp macam tu ja,dah dapat makan isi dia. Tapi kami ni,pulun la dok sedut,tapi tak dapat apa- apa,yang dapat hanyalah penat sahaja. So,bila dah tau cara yang betul,barulah berjaya makan..Yeayyyy!! Hahahah..Okay,sekarang ni,kami nak share cara nak masak Siput Sedut Masak Lemak Cili A

Tom Yum Goong

Image
hello~~lets cook❤❤ Assalamualaikum semua😍~~~hai..dah lama dah kan,kami tak post pasal resepi makanan yang kami pernah makan dan pernah memasak juga?😙..Haaa!!Jangan ingat kami main post ja resepi ni,tapi langsung tak buat😡. Nononono!!kami bukan macam tu...kami akan share resepi yang memang kami pernah buat and kami berminat nak buat..❤️😘 So,hari ini,kami nak share satu resepi,resepi ni,kalau pi kedai makan mana-mana,yang ada steamboat bagai,makanan ni memang digilai ramai and cukup popular laa.❤️ Haa,nak tau apa??🤔😉makanannya ialah...Jeng..jeng..jeng.. TOM YUM GOONG 🎉🎉!!~~~ ehh,laaa,kenapa muka berkerut tu?☹️tak tau ka makanan apa??ishh,itu tomyam laaa🤗..kalau dekat Thailand,haa,tulah namanya..🤩 Okay,jom kita tengok resepi masakan ni,insyaallah,senang ja untuk kakak-kakak,adik-adik semua ikut.👍🏻 BAHAN-BAHAN PERENCAH TOM YUM GOONG 5 biji bawang merah.  2 biji cili merah.  5 biji cili kering.  1 inci lengkuas. 2 batang serai. 1